Kutya

A Black Dog Day mozgalmának jelentőségéről

Ahogyan közelednek az ünnepek, gyakorlatilag lépten nyomon különféle Black Friday hirdetésekbe ütközünk. Kutyabarátok körében viszont létezik egy hasonló kifejezés, amelynek véleményünk szerint legalább ilyen szinten el kellene terjednie a köztudatban.

Ez nem más, mint a Black Dog Day, vagyis a fekete kutyákkal szemben érzett ellenszenv és félelem megszüntetését célzó nemzetközi mozgalom. Ezek a kutyusok ugyanis nem ártottak az égvilágon senkinek, mindössze a sötét színük miatt részesülnek kevesebb szeretetben.

 

Egész pontosan milyen célt szolgál a Black Dog Day?

A mostanra már nemzetközi méreteket öltő Black Dog Day, vagyis a fekete kutyák napjának célja a sötétebb árnyalatokban pompázó ebek megfelelő elbírálásának az elősegítése. Bármennyire is szomorú jelenségnek számít ugyanis, de a fekete kutyák bizony kevésbé számítanak népszerűnek.

A gyermekek sokkal kevésbé vágynak rájuk, a menhelyek és állatotthonok látogatói pedig rendszerint nem mellettük teszik le a voksot. A fekete színű kutyák egész egyszerűen kevesebb szeretetet kapnak, pedig indokot nem igazán adtak erre.

A minden év október 1-ére eső Black Dog Day legfontosabb célja elérni azt, hogy a sötét szőrzettel rendelkező négylábúak is rátaláljanak végre a szerető gazdira, és megfelelő körülmények között élhessék a mindennapjaikat.

A kezdeményezés keretei között tehát egyre több akció hivatott azt a célt szolgálni, hogy a kutyák örökbefogadását fontolgatók nagyobb arányban válasszanak fekete ebet.

 

Miben különbözik egy fekete kutya a fajtatársaitól?

Röviden megfogalmazva a színén kívül az égvilágon semmiben. Ugyanannyira vágyik a szeretetre és a törődésre, emellett pedig ugyanannyira szereti az embereket, akár egy hófehér vagy szürke kutyus.

Arról pedig végképp nem tehet, hogy a fekete színhez rendszerint negatív dolgokat társítunk. Ennek a fajta vélekedésnek az eredete jó néhány generáció óta ott van az emberiségben, mindenféle bizonyítható indokok nélkül.

A boszorkányság, a fekete mágia és hasonló jelenségek következményei pedig szegény kutyákat érintik leginkább negatívan. Nekik aztán valóban nem sok közük van azokhoz a rémtörténetekhez, amelyekkel a babonás embereket annak idején riogatták.

 

A kutya örökbefogadásával együtt járó valódi örömök

Egy kutya örökbefogadása természetesen komoly felelősséggel jár, ugyanakkor ez a döntés rengeteg örömöt és szeretetet is hozhat az életünkbe. Ha pedig már tényleg egy új jövevényt hozunk az otthonunkba, egész bátran tegyük le a voksunkat egy fekete kutyus mellett.

Ő pedig minden bizonnyal rendkívül hálás lesz a bizalmunkért. Önfeledten játszik majd velünk, felvidít, amikor rossz kedvünk van, és a nap végén fáradtan hazaérkezve ő bizony mindig hűségesen vár majd ránk.

A kutyatartás tehát rengeteg felejthetetlen élménnyel jár, miközben nagyon sokat képes hozzáadni a személyiségünkhöz is. Fontoljuk meg tehát, és ha lehetőségünk van rá, akkor biztosítsunk szerető otthont egy új kedvencnek.

 

Az idei Black Friday alkalmával jusson eszünkbe a Black Dog Day is

Ha már a Black Friday szóba került, a napjainkban rendkívül divatosnak számító kifejezés hallatán jusson eszünkbe időnként a Black Dog Day is. Vagyis gondoljunk arra, hogy a nem feltétlenül szükséges holmikra történő felesleges költekezés helyett akár vásárolhatnánk nemesebb célokat támogató dolgokat is.

Lepjük meg például házi kedvencünket új játékkal, jutalomfalattal, vagy akár egy kényelmes fekhellyel. Azt fogjuk tapasztalni ennek következtében, hogy a kutyus önfeledt öröme bizony ránk fog ragadni, és sokkal jobban érezzük majd magunkat, mintha egy sokadik elektromos kütyüre költöttük volna el a pénzünket.

 

IRÁNY A PETISSIMO!