Egészség,  Macska

A gyönyörű cicaszőr titka

A cicatulajdonosok körében a jó idő beköszöntét nem csak az egyre rövidülő ruhák jelzik, hanem a bútorokon elszaporodó macskaszőr-kupacok is. Ilyenkor ugyanis a macskák is „felfrissítik a ruhatárukat” és megszabadulnak a felesleges bundájuktól. Ez gazdiként nem túlzottan örömteli dolog, de akadnak kiegészítők amikkel könnyedén átvészelhetjük ezt az időszakot.

 

Ebben segít például a FURminator

Ez a kézieszköz az aljszőr és az elhalt szőrszálak eltávolítására alkalmas. A segítségével minimálisra csökkenthető a szőrhullás, hiszen jóval eredményesebben alkalmazható mint a különböző fésűk és kefék. Mindemellett pedig hozzájárul a gyönyörű megjelenéshez is, a cicák szőre garantáltan selymesen puha lesz a segítségével.

 

Az eszközről

A FURminator feje általában rozsdamentes acélból készül, és finoman fogazott precíziós éle van. A különleges kialakítás teszi lehetővé, hogy maradéktalanul „elvégezze” a feladatát, ehhez azonban óvni kell a sérülésektől, használat után mindig helyezzük vissza rá az élvédőt.
Különböző méretekben (eltérő élhossz) kapható, amelyek más és más állatok szőrének ápolásához ajánlottak. A cicák gondozásához a FURminatorSmall az ideális, amellyel könnyedén gondoskodhatunk a cicánk megjelenéséről.

 

Amire a használat közben figyelni érdemes

  • A jobb eredmény és a tökéletes hatás elérése érdekében jól kell megválasztani az időpontot – a legjobb ha fürdetés és szárítkozás után használjuk a FURminatort.
  • Az eszközt a fésűhöz hasonlóan alkalmazhatjuk, a cica szőrébe „belefektetve” és gyengéden végig húzva könnyedén eltávolíthatók a szőrszálak.
  • Lehetőleg kerüljük az egy helyre korlátozódó erős „végighúzást”, inkább lágy mozdulatokkal, az egész testen folyamatosan használjuk az eszközt.
  • Legyünk különösen elővigyázatosak az érzékenyebb testtájakon, itt semmiképp ne nyomjuk rá az állat bőrére a FURminatort, hiszen ezzel akár komolyabb sérüléseket is okozhatunk.
  • Ha kipirosodást, vagy bármilyen más irritációt érzékelünk, akkor semmiképp ne folytassuk az eszköz használatát, hiszen ezzel valószínűleg csak ártani fogunk az állatnak.

 

FURMINATOR   IRÁNY A PETISSIMO