Kutya,  Táplálás

A kiegyensúlyozott étrend nem csak az emberek számára fontos

Egyre több helyről hallhatjuk mostanában, mennyire fontos az egészséges táplálkozás. A vitaminok és ásványi anyagok megfelelő arányú bevitele valóban nélkülözhetetlen. A tápanyagban dús étrend azonban nem csak nekünk, de háziállataink számára is kiemelten fontos.

Ahány kutya, annyi igény, és mint ahogyan az ebek, úgy az eledelek sem egyformák. A legjobb táp kiválasztása pedig mindig a gazdi felelőssége.

 

Milyen tápot vásároljunk?

A kutyák ösztöneikből fakadóan minden olyan ételt megesznek, amit eléjük teszünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezek jót is tesznek szervezetüknek, vagy egészségesek számukra. A kutyatápok minősége és tápértéke ugyanis, csak úgy, mint az emberek számára gyártott élelmiszereké, eltérő lehet.

Érdemes minden esetben arra törekednünk, hogy kedvencünknek jó minőségű, elegendő húst, vitamint, és antioxidánst tartalmazó tápot válasszunk, legyen szó akár nedves-, akár szárazeledelről. A megfelelő kutyatáp kiválasztása ugyanis elengedhetetlen kedvenceink optimális fejlődéséhez.

És hogy milyen eledel a megfelelő? Lehetőség szerint mindig teljes értékű tápot válasszunk, és mielőtt megvásárolnánk kedvencünknek a kiválasztott fajtát, tájékozódjunk arról, mit tartalmaz valójában. Sok esetben előfordulhat ugyanis, hogy a prémium termékként árusított tápok sem hozzák azt a minőséget, mely háziállatunk számára nélkülözhetetlen lenne.

 

Mikor és mennyit?

A kutyatartóknak fontos feladata a helyes etetés, melybe nem csak az étel minősége, hanem a napi etetési rutin kialakítása is beletartozik.

Mindig ügyeljünk arra, hogy kutyánkat ne etessük túl, hiszen, mint azt fentebb is említettük, az ebek falánk jószágok, és hajlamosak megfeledkezni arról, hol a határ kellemes jóllakottság és komoly problémákat, akár bélcsavarodást is okozó túletetettség között. A gondok elkerülése érdekében nyugodt körülmények közt etessük az állatot, és soha ne adjunk neki eledelt azelőtt sem, hogy elvinnénk sétálni.

A Julius K-9 teljes értékű kutyatápjait kifejezetten munkakutyák számára tervezték, akik életében különösen fontos, hogy erőnlétüket és állóképességüket hosszan megőrizzék, fenntartsák a tartós tevékenységek során. Éppen ezért a Julius K-9 tápok minden olyan lényeges tápanyagot tartalmaznak, amire egy közepes, vagy egy nagytestű kutyusnak is szüksége lehet. Ráadásul széles választékban kaphatóak, vannak hipoallergén, glutén – illetve gabonamentes változatok is, ezáltal a speciálisabb igényű kutyusok számára is megfelelőek.

 

IRÁNY A PETISSIMO!  JULIUS K-9