Kutya,  Táplálás

A tápanyag, ami biztosítja kutyánk egészséges fejlődését

A minőségi étel a kutyánk életében is kiemelt jelentőséggel bír,ez ugyanis az optimális fejlődés záloga. Ha váltáson gondolkodunk, akkor csak a magasabb színvonal irányába szabad elmozdulnunk. Illetve fontos, hogy ne egyik napról a másikra tegyünk eltérő tápot kedvencünk elé. A megváltozott ízekre érdemes fokozatosan átszoktatni, ezért kezdetben az új eledelt a régivel keverve tegyük a táljába, az arányokat hetente emeljük az újdonság javára.

 

Táplálkozás tekintetében is alkalmazkodtak hozzánk

Az első év a kutyák életében meghatározó, ezért az egészséges és megfelelő mennyiségű tápanyag bevitelre ebben a szakaszban hatványozottan figyeljünk. Ehhez feltétlenül a prémium eledelek repertoárjából válasszunk, melyek a legfontosabb makrótápanyagok mellett ideális mennyiségben tartalmazzák a növekedéshez elengedhetetlen antioxidánsokat és vitaminokat. Alapvetően a kutyák húsevők, ezért fontos, hogy ez elegendő mértéket képviseljen étkezéseikben. Ezen kívül ne feledkezzünk meg az egyéb állati eredetű fehérjeforrásokról (pl. tojás) sem. A négylábú kedvencek olyannyira alkalmazkodtak a mellettünk való élethez, hogy vakbelük fejlettebb, bélcsatornájuk pedig hosszabb, mint az átlagos, kizárólag hússal táplálkozó állatoké.

Étrendjükben ezért a növényi eredetű élelemnek is teret kell nyernie, például a zöldségek, gabonafélék formájában.  Alkalmazkodás ide vagy oda, lehetőleg ne adjunk nekik olyan ételeket, amit mi is fogyasztunk. Nem véletlenül kerültek kifejlesztésre a kutyatápok, a speciális igényeik maximális figyelembevételével. Az optimális összetételen kívül ezek mellett szól, hogy a jó választással nem kell külön gondoskodnunk a táplálék kiegészítőkről, ráadásul hosszan eltarthatóak és könnyen, gyorsan előkészíthetők.

 

A választásnál figyeljünk a fehérjékre

A kínálatot böngészve ne az ár legyen az elsődleges döntési szempont, hanem a minőség. Ezeket a termékeket valószínűleg szívesen fogyasztja majd kedvencünk. Mi pedig nyugodt lelkiismerettel figyelhetjük, ahogyan falatozik, miközben megkap minden tápanyagot, ami elengedhetetlenül szükséges a gyarapodásához. A fehérje tartalom tanulmányozása során ne korlátozzuk le magunkat egy számra. Vegyük figyelembe ennek fajtáját is, ami a szervezetben való felszívódást határozza meg. A tökéletes termék az, ahol az összetevők listáján a hús szerepel az első helyen, ezek hosszú távú fogyasztása ugyanis biztosítja az ideális fejlődést. Ne felejtsük el, hogy ezeken általában ugyan drágább árcédula lóg. De minőségüknek köszönhetően kevesebb is elegendő, és nem lesz gondunk a különböző vitaminok beszerzésére sem.

 

JOSERA    IRÁNY A PETISSIMO