Egészség,  Kutya,  Tanácsok

Az ADAPTIL pozitív hatása a stresszes és szorongó kutyára

Az ADAPTIL hosszabb távon nagyobb segítséget és örömforrást jelent a szorongó és stresszes kutyus számára, mint egy ínycsiklandozó jutalomfalat. Hatására a kutya megnyugszik, biztonságban érzi magát és jelentősen javul a kedélyállapota. Ha pedig a kedvenc jobban érzi magát, azzal együtt a gazdi is fellélegezhet.

 

Az ebek életében is jelen van a stressz és a szorongás

Ahogyan az embereknek, úgy a kutyusoknak sem csak játékból és mókából áll az élet. Habár a legtöbbször gondtalannak és felszabadultnak látjuk őket, sajnos időnként az ő mindennapjaikban is jelen van a félelem vagy a stressz, szélsőséges esetekben pedig a szorongás is.

Persze joggal merül fel a kérdés, hogy vajon mi gondja lehet egy négylábúnak, minek a hatására keríthetik őt a hatalmukba ennyire kellemetlen érzések?

Hogy csak néhány példát említsünk,már kicsi korban meglehetősen nehéz dolog lehet a számára az elszakadás az anyakutyától és a testvérektől is. Meg kell szokni az újdonsült gazdit és környezetet, ami azért nem kis feladat. Aztán teljesen más helyzetet teremthet neki később az, amikor egy kisbaba személyében új családtag érkezik, vagy éppenséggel egy másik házi kedvenccel kell osztoznia a gazdája figyelmén.

Szintén komoly stresszforrást jelenthet egy utazás az állatorvosi rendelőbe, a tűzijáték vagy a szilveszteri petárdák zaja, illetve nyári viharoknál a mennydörgés is.Emellett gyakorolhat még rá negatív hatást a huzamosabb egyedüllét, vagy például egy költözés miatti hirtelen környezetváltozás is.

Ezek a külső ingerek tehát kibillenthetik őt a nyugalmi állapotából és meglehetősen zavarttá válhat a viselkedése. Egy gondoskodó gazdi persze igyekszik ilyenkor is segítséget nyújtani a kedvenc számára.

 

Egy kis élettani háttér, ami elvezet a megoldáshoz

A pontos megértéshez tisztáznunk kell az appezin fogalmát, ami nem más, mint egy feromon elnevezése. Ezt az ellés utáni napoktól kezdve egészen az elválasztásig termeli a szuka kutya szervezete. Az appezin hatására egyrészt könnyebben kialakul az anya és a kölykök közötti kötődés, másrészt nyugalmat és bátorítást kölcsönöz a kiskutyáknak.

Ennek köszönhetően a kiskutyák könnyebben bátorkodnak felfedezni az őket körülvevő világot, mert a feromon hatására érzik az anyukájuk közelségét, ami nyugtató hatást gyakorol rájuk.

Hála a technológiai fejlesztéseknek és a sikeres kísérleteknek, az appezin ma már szintetikus módon is előállítható. Még nagyobb pozitívum a kutyusokra gyakorolt stresszoldó és nyugtató hatása, aminek köszönhetően megoldást jelent a fentebb taglalt problémákra.

Nemtől, fajtától és kortól függetlenül a legtöbb kutyán megfigyelhető a szintetikus appezin jótékony befolyása.

 

ADAPTIL, az appezin szintetikus változata

Párologtató, nyakörv, illetve spray formájában is meg tudjuk már oldani azt, hogy a nyugtalan, stresszes és szorongó kutya számára elhozzuk a megnyugvást. Mindhárom változat az ADAPTIL termékcsalád része.

A hatékonyságát és megbízhatóságát hűen alátámasztja, hogy az ADAPTIL immáron 15 éve áll az állatorvosok és gazdik szolgálatában 5 milliónál is több eb közérzetére gyakorolt pozitív hatást világszerte, és a hatékonyságát alátámasztó tanulmányok száma is meghaladja a huszonnyolcat.

Ráadásul meglehetősen az alkalmazása meglehetősen egyszerű. A spray változat a fekhelyre, a szállításra használt boxba, a kennelbe vagy épp a járműbe is fújható. Magára a kedvencre viszont sose fújjunk belőle, ez nagyon fontos, mert ezzel az egészségét kockáztatnánk.

A párologtató használata értelemszerűen akkor javasolt, hogyha a négylábú az idő döntő többségében az adott helyiségben tartózkodik. A nyakörv pedig hozzávetőlegesen négy hetes időtartamon keresztül fejti ki a hatását, és leginkább kölyökkutya szocializációja, egy-egy hosszabb utazás, illetve a kutyaiskolába való szoktatáskapcsán javasolt.

 

IRÁNY A PETISSIMO!    ADAPTIL