Alapítványok,  Kutya,  Macska

Az ideiglenes befogadás is hatalmas segítség a menhelyi állatok számára

A folyamatos telítettség a legtöbb állatmenhely számára hatalmas problémát jelent. A bajba jutott négylábúaknak nehéz szerető otthont találni. Ráadásul naponta érkeznek az új lakók, így már az ideiglenes befogadás is nagy segítséget jelenthet. Hogy ez mit jelent pontosan és milyen kötelezettségekkel jár, az alábbi írásból megtudhatjátok!

 

Mit jelent az ideiglenes befogadás?

Ha szeretnéd kipróbálni milyen együtt élni egy házikedvenccel, de hosszabb távra nem tudod bevállalni a feladatot, akkor az ideiglenes örökbefogadás jelenti számodra a tökéletes lehetőséget! Az ideiglenes befogadók olyan személyek, akik egy-egy állatot csak bizonyos időre vesznek magukhoz egy menhelyről. Ezáltal megkönnyítve az ottani munkát, és helyet biztosítva a további, otthontalan négylábúnak.

 

Mi szükséges ahhoz, hogy ideiglenes befogadó lehess?

Ahhoz, hogy valaki ideiglenes befogadó lehessen, nem kell különösebb kritériumoknak megfelelnie. Kistestű kutyák vagy cicák elszállásolása esetén elég, ha egy kisebb lakással és elegendő szabadidővel rendelkezik, nagyobb testű állatok esetében pedig a kertes ház jelent alapkövetelményt. Bármilyen méretű vagy fajtájú négylábút is választasz azonban, a szeretet és a törődés olyan kritérium, mely az ideiglenes örökbefogadás esetében is megkerülhetetlen.

 

Mennyi idő az ideiglenes befogadási időszak?

Az, hogy valaki mennyi időre tud befogadni otthonába egy menhelyről származó kutyust vagy cicát, változó lehet. Az ideiglenes örökbefogadás lényege azonban általában az, hogy az állat egészen addig tartózkodjon alkalmi gazdijánál, amíg el ne jön érte végleges tulajdonosa. Ez sok esetben csak hetek kérdése, de persze akadhat olyan kutyus vagy cica, akinél jóval hosszabb időt is igénybe vehet. Éppen ezért ideiglenes örökbefogadónak lenni alapvetően nagy felelősséget jelent.

 

Csak akkor vállald be, ha valóban képes vagy rá!

Mielőtt úgy döntetnél, hogy átmeneti időre otthonodba fogadsz egy bajba jutott kutyát vagy cicát, fontold meg a dolgot, és gondold át, hogy valóban minden körülmény adott-e arra, hogy az állat boldog legyen, és ki tudd elégíteni igényeit. Ideiglenes befogadónak lenni nem könnyű feladat, rengeteg felelősséggel jár, azonban a tudat, hogy segíthetünk egy bajba jutott állaton, felemelő érzés, ami minden nehézségért cserébe képes kárpótolni.

 

IRÁNY A PETISSIMO!