Alapítványok,  Kutya

Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány Tököl

Kezdetek

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, aki imádta az állatokat… kezdhetném így is a mesét, de Ti már nem nagyon hisztek a tündérmesékben. Így inkább arról mesélek, mi történt azzal a kislánnyal, mikor kezdődött az a történet, és hogy pár állatszerető, csodás emberrel karöltve hogyan lettünk több száz kutyus befogadója és segítői, és mi az, amit ebből az évtizedes munkából át tudnék adni Nektek, a fiatal generációnak, hogy tovább vigyétek az állatok szeretetét és megtanuljátok, hogy egy életre felelősséggel tartozol annak, akit megszelídítettél! Kezdjük, hát az elején.

8 évesen kezdődött, vidéken nőttem fel, mindig voltak állataink, először főleg szárnyasok, akik közül a gyengébbeket összegyűjtöttem és ápolgattam, aztán felnőttem és mindig találtam egy kóbor, beteg kutyát, cicát. Aztán jöttek a kutyák, valahogy mindig rájuk találtam, bárhová mentem, mindig találtam egy segítségre szorulót. Ahol tudtam segítettem és ahogy telt az idő megfogalmazódott bennem, hogy talán még többet tehetnék.

Mikor 13 kutyát gyűjtöttem össze, tudtam valaminek történnie kell, és ekkor találkoztam két csodás emberrel Elek Istvánnal és Chiara Rivettivel.

Az ő segítségükkel mertünk nagyot álmodni és belevágtunk, a végeredményt az Elek-Ágh Állatmenhelyet, immáron több, mint 20 éve láthatják, akik hozzánk látogatnak.

Mertem, mertünk nagyot álmodni és a gyermekkori álom valóra vált.

 

Az alapítvány

A Pest megyei Tököl község határában kialakított állat-menhelyünk már 1995 óta funkcionál, melynek létrehozója és működtetője az Elek-Ágh Állatmenhely Kiemelten Közhasznú Alapítvány. Állatotthonunkban menedékre lelnek a szerencsétlenül járt, magára hagyott, kidobott, vagy elkóborolt kutyák, akiket mindenekelőtt szükség szerint megfelelő állatorvosi ellátásban részesítünk, a későbbi váratlan szaporulat elkerülése érdekében ivartalanítunk. Miután felépülnek, megpróbálunk számukra gazdát keresni, de ha mégsem lelnek örökbefogadóra, életük végéig gondoskodunk róluk.

Rengeteg öröm és szomorúság ért engem, kollégáimat és segítőinket ez alatta hosszú idő alatt. A számtalan emberi felelőtlenség miatt bekerült gyámoltalan, rettegő, beteg kutyus, a tekintetük egész életemben végig fog kísérni. Az öröm pedig megfizethetetlen, amikor családba kerülnek, és amikor a gyengék a gondozásunk alatt kivirulnak.

A célunk egy olyan Menhely létrehozása, ami az állatokért, az állatoknak létesül, tekintettel arra, hogy sok állat egész életét ott fogja leélni. Esélyt adunk egytől-egyig minden kutyusnak, és ha nem sikerül a gazdisodás, élete végéig gondozzuk.

Néha én is elfáradok, elkeseredek, de kimegyek a menhelyre, jönnek elém egytől-egyig, boldogan csaholva, látom kollégáimat, akik rengeteg szeretettel, odafigyeléssel végzik munkájukat, jönnek a lelkes önkéntesek, segítők, támogatók és én tudom jól döntöttem, amikor a kutyusok megmentésére tettem fel az életem!

Nélkülük nem menne!

 

Segíteni szeretnél? 

Sajnos – hasonlóan a többi állatvédelmi szervezethez – semmilyen állami támogatásban sem részesülünk (holott állami feladatokat látunk el), így csak adományokból tudjuk fenntartani menhelyünket. Jelenleg csak kutyákat tudunk befogadni, ha van helyünk, tehát sajnos cicákat, egyéb állatokat még nem, de terveink és céljaink között szerepel, hogy menhelyünkön más, védelemre szoruló állatfajok egyedeinek is mihamarabb helyet biztosítsunk.

Mindennemű támogatást szívesen veszünk, amennyiben módod van rá, hogy támogasd menhelyünket. Előre is köszönünk minden segítséget!

SEGÍTEK!

Adó 1%, adószám 18670457-1-13
Bankszámlaszámunk: 11786001-20086392
Külföldről: IBAN: HU44 1178 6001 2008 6392 0000 0000
BIC (SWIFT) KÓD: OTPVHUHB

Időről időre azt mondják nekem: Ébredj fel, ez „csak egy kutya”! – nem értik, miért teszi meg az ember ezeket az utakat, miért invesztál ilyen sok időt és érzést, vagy miért veri magát költségekbe, amelyek „csak egy kutyával” járnak. Legbüszkébb pillanataimból néhányat „csak egy kutyának” köszönhetek. Sok óra telt el, amikor egyedüli társaságom „csak egy kutya” volt, de egyetlen pillanatig sem éreztem magamat mellőzve vagy egyedül. ♥

Még többet olvashatsz Rólunk a Weboldalunkon és a Facebook oldalunkon. Az örökbefogadható kuytusok történeteit ITT tudjátok elolvasni. 🙂

Gergics Marica

Elek-Ágh Állatmenhely Tököl

IRÁNY A PETISSIMO