Egészség,  Kutya,  Táplálás

És minden mi jó falat – Amit az Orijen kutyaeledelről tudni kell

A kutyusok kiegyensúlyozott mindennapjaihoz és egészséges fejlődéséhez elengedhetetlenül fontos a minőségi táplálék. Az egészséges falatokra már gyerekkortól szüksége van a négylábú kedvenceknek, és persze idősebb korukban sem szabad elhanyagolni a táplálék gondos megválasztását. A megfelelő tápanyagok és vitaminok biztosítják a betegségek elkerülését, a jó hangulatot és persze a gyönyörű megjelenést.

 

És ebben kiváló segítség az Orijen

A Champion Petfoods-nál kizárólag minőségi termékek, a biológiai szükségleteknek megfelelő saját gyártású kutyaételek készülnek, méghozzá friss helyi összetevőkből.
A kutyák a ragadozók rendjébe tartoznak, fogazatuk és testfelépítésük a húsalapú étrend fogyasztásához igazodott. Ennek megfelelően a szervezetüknek szüksége van bizonyos tápanyagokra – amelyek az Orijen eledelekben mind megtalálhatóak. A gyártás során ugyanis ügyelnek arra, hogy a természet által biztosított étrend makró szinten minden egyes falatban jelen legyen.
Az Orijen kutyaeledel a Champion Petfoods gyárában készül, az alapanyag előállítás és a gyártás minden egyes folyamata helyben zajlik – tehát a friss hús érkezésétől a csomagolásig minden egyes munkafolyamat a gyár falain belül marad.
Nyugat-Kanada dombokkal tarkított prérije és hideg északi tavai a kiváló minőségű alapanyagok forrása. A vidék adta alapanyagok frissen, tartósítószer-mentesen érkeznek a gyárba, ahol gondos előkészítés után készül belőlük a kiváló minőségű eledel.

 

Így tehát a kutyák mindent megkapnak, amire szükségük van

A vadon élő állatok a préda elfogásával és elfogyasztásával minden fontos tápanyaghoz hozzájutnak. A belső szervek vitaminokkal és ásványi anyagokkal vannak tele, a fehérje és a zsír az elfogyasztott izmokban, míg a kalcium- és a foszfor a csontokban rejlik.
Az Orijen kutyaeledel mindezeket megadja a kutyusoknak, hiszen minden egyes falatban benne rejlik egy „teljes préda”.

 

  • Az eledelt 70-85%-ban hús alkotja, ami biztosítja a nélkülözhetetlen tápanyagokat, az aminosavakat és a zsírsavakat. Szintén ennek köszönhetően bőséges a fehérje tartalma is, így nincs szükség szintetikus és mesterségesen előállított kiegészítőkre.
  • A válogatott belsőségek legalább olyan értékesek táplálkozási szempontból, mint a színhúsok – az Orijen eledelben 10-15%-ban találhatóak meg. Ezek bőségesen tartalmaznak A-, D-, K-, B1-, B2-, B6- és B12-vitaminokat, valamint folsavat és ásványi anyagokat is.
  • A jól emészthető csontok ugyanúgy részét képezik a fontos tápláléknak, mint a húsok és belsőségek. Ezekben található meg ugyanis a négylábúak számára szükség kalcium, foszfor, glükozamin és kondroitin mennyiség – az Orijon eledelekben 5-10%-ban található meg ez a kiegészítő.

 

A kutyusoknak, akárcsak az embereknek, szükségük van az egészséges táplálékra a kiegyensúlyozott élethez. Az Orijen kutyaeledelek minden szükséges tápanyagot tartalmaznak, így tehát gondoskodnak az egészséges fejlődésről és a négylábúak mindennapjairól.

 

ORIJEN   IRÁNY A PETISSIMO