Kutya

Füge a katedrán – Terápiás kutyával az oktatásban

Tudjátok miben tud segíteni egy terápiás kutya? Hogy milyen jótékony hatással van a gyerekekre? Füge egy terápiás kutya, aki nap mint nap nyújt segítséget és csal mosolyt rengeteg gyerek és felnőtt arcára. Mi Füge titka? Milyen egy oktatási nap, mikor egy ilyen különleges, speciális kutyus is ott van? Erről szól Pammer Stella Füge a katedrán – Terápiás kutyával az oktatásban című könyve.

 

“Egy első osztályos meglehetősen bonyolult élethelyzeteket megélt gyermekekből álló osztályban tartottunk órát. Fügével, a terápiás kutyával való első találkozás mindig megmozgatja a gyerekeket. Versenyeznek, ki simogathatja többet a kutyát, ami persze zajszint emelkedéshez vezet. Esetünkben sem volt egy másként. Lassan már akkora volt a káosz, hogy semmilyen, addig sikerrel alkalmazott nevelési trükk vagy módszer nem használt.

A gyerekek rohangáltak és kergették a kutyát.

Tenni kellett valamit! Megy a vonat, megy a vonat…- egymásba kapaszkodó játékkal egy kört alakítottunk ki, és kértem a gyerekeket, üljenek le törökülésbe.

Majd a leghalkabban, ahogy csak tudtam, beszéltem hozzájuk, és kértem, tegyék a kezüket a térdükre, vegyenek három nagy levegőt, és gondolkodjanak el azon, amit a kutya fülébe súgva üzennének neki. Amikor Füge eléjük lép, öleljék át óvatosan, és súgják a fülébe az üzenetüket. Bámulatos volt a hatás. Boldog, megnyugodott osztálytól búcsúztunk el aznap.

A gyerekek és a kutya, a felvezető és az óravezető olykor nehéz, de többször mégis vidám és célravezető munkájáról szól a könyv, átadva a módszereket a követőknek.”

 

Valós élethelyzetekre gyakorlati megoldásokat kínáló óravázlatok segítik a terápiás kutyák felvezetőit, pedagógusait, és a szülői elfogadást is. Csak együtt, összefogással jutnak igazi eredményre és tapasztalják meg a gyerekeken a változást. Olvasmányos, tanulságos történetek Fügéről, a terápiás kutya munkájáról. A könyv szórakoztató kikapcsolódást nyújt mindenkinek. Ismerd meg Fügét, aki él-hal a munkáért! ♥

 

IRÁNY A PETISSIMO!  FÜGE A KATEDRÁN