Kutya,  Macska

Hogyan védd meg a karácsonyfát házi kedvenceidtől?

Azoknak, akik lakásban tartanak cicát vagy kutyát, az ünnepek közeledtével nem csak az ajándékok beszerzéséről kell gondoskodniuk. Valahogy meg kell oldani azt is, hogy kíváncsi kedvenceink az ünnepi dekorációra ne úgy tekintsenek, mint számukra kialakított, csillogó-villogó játszótérre.
De hogyan óvhatjuk meg hatékonyan a karácsonyi díszeket háziállataink támadásától? Az alábbiakban mutatunk néhány tippet, ami cicás és kutyás gazdiknak egyaránt segíthet balesetmentesen átvészelni az ünnepeket.

 

Stabil fenyőfatalp

Minél biztosabb lábon áll az ünnepi fenyő, annál valószínűbb, hogy házi kedvenceink nem tudnak benne helyrehozhatatlan kárt tenni. Kerüljük az ingatag, három lábon álló karácsonyfa talpakat, és válasszunk valami masszívabb, biztosabb megoldást. Mondjuk a klasszikus talpfát, melynek teljes felülete érintkezik a padlóval, így kevésbé hajlamos arra, hogy felboruljon.

 

Rögzítsük a fenyőfát

A stabil fenyőfatalp önmagában kevés, pláne abban az esetben, ha házi kedvenceink különösen szeretnek kíváncsiskodni. Fenyőfánknak éppen ezért érdemes olyan helyet találni a lakásban, ahol kisebb az esélye annak, hogy felborulhat.  Helyezzük el a szoba egyik sarkában, és a talpfát, ha lehetőségünk van rá, rögzítsük a lakás vagy a bútorzat egy dőlésbiztos, stabil pontjához.

 

A díszeket helyezzük a lehető legmagasabbra

Minél törékenyebb egy dísz, annál szebben csillog. És minél szebben csillog valami, annál biztosabb, hogy felkelti majd házi kedvenceink érdeklődését. Éppen ezért a törékeny díszeket próbáljuk meg minél magasabbra helyezni, oda, ahova már kevésbé valószínű, hogy cicánk hajlandó lenne felmászni érte. Az alsó ágakra tanácsos olyan fából vagy műanyagból készült díszeket helyeznünk, melyeknek akkor sem esik bántódásuk, ha kedvencünknek annyira megtetszenek, hogy a játék hevében lerángatják vagy leverik őket.

 

Óvakodjunk a tűzveszélyes tárgyaktól

Habár a gyertyák és a csillagszórók nagyon szépen mutatnak a karácsonyfán, házi kedvencek mellett próbáljuk meg kerülni a használatukat. Akkor sem tanácsos égő gyertyát hagynunk az ágakon, ha a szobában tartózkodunk, a fényes díszek ugyanis szabályosan megbabonázhatják kedvenceinket, akik ha kell, a leggyorsabb és éberebb gazdiknál is fürgébben tudnak reagálni váratlan helyzetekben. Egyetlen hirtelen mozdulat is elég lehet ahhoz, hogy az egész karácsonyfa boruljon, és az égő gyertyáknak köszönhetően pillanatokba sem telhet, máris kész a baj!

 

IRÁNY A PETISSIMO!