Kutya,  Macska

Létezhet kutya-macska barátság?

Avagy öt kutyafajta, ami a legjobb kijön a cicákkal

 

Állatbarátként sokan szeretnénk cicánk mellé egy kutyust is otthonunkba fogadni. A legtöbben azonban tartunk attól, hogy a két háziállat nem jönne ki jól egymással, és így inkább nem is próbálkozunk meg azzal, hogy összeszoktassuk őket.
A kutya-macska barátság azonban megvalósítható dolog, és a hiedelmek ellenére valóban léteznek olyan kutyusok, melyek nagyon jól megvannak egy háztartásban a cicákkal. Hogy melyek ezek? Mutatunk Nektek öt olyan kutyafajtát, melyek egyik legnagyobb erénye, hogy macskáslakásban is nyugodtan tarthatod őket!

 

Golden retriever

A golden retriever gyakorlatilag hibátlan temperamentumú kutyafajta, higgadt, türelmes, és rendkívül toleráns háziállatként tartják számon. Rendkívül barátságos, nagyon jól kijön gazdájával, szereti a gyerekeket, és rendkívül jól viseli a cicák társaságát is. Macskás háztartásban az egyik legjobb választás, hiszen nemhogy bántani nem fogja cicádat, de könnyen meglehet az is, hogy egy idő után elválaszthatatlan jóbarátok lesznek.

 

Agár

Habár a legtöbben gyorsaságukról és mozgékonyságukról ismerik az agarakat, érdemes tudni, hogy természetük sokban hasonlít a macskákéhoz. Szeretik a hosszúra nyúlt, nappali ejtőzést, és majdnem annyira maguknak valóak és öntörvényűek, mint a cicák. Éppen ezért egy agár és egy macska közt könnyen alakulhat ki jó kapcsolat.

 

Labrador

A golden retrieverhez hasonlóan a labrador is tipikusan olyan kutyafajta, mely messze földön híres türelméről és nyugodtságáról. Jól alkalmazkodó, társaságkedvelő négylábú, aki szinte bármilyen társsal könnyedén kijön és megérteti magát. Ha kellő odafigyeléssel egymáshoz szoktatod a két állatot, és cicád is jól viseli a kutyus társaságát, egész biztos lehetsz abban, hogy nagyon jól ki fognak jönni egymással.

 

Mopsz

A mopsz nem csupán méretéből, de természetéből adódóan is remek társa lehet egy macskának. Igazi családbarát, jó természetű kis négylábú, aki sok szeretetet és törődést, és társaságot igényel. Amíg nincs elhanyagolva, az őt körülvevő emberekkel és állatokkal is nagyon szívesen és lelkesen képes barátkozni, és egy cicának épp úgy jó társa lehet, mint egy embernek.

 

Németjuhász

Habár méretéből adódóan úgy gondolhatnánk, a németjuhász kevésbé jön ki jól a macskákkal, ennek ellenére egy kis barátkozás után nagyon jó párost alkothatnak. A németjuhász kifejezetten intelligens kutyafajta, gyorsan tanul és odafigyel gazdájára. Ha azt látja tőled, hogy a cica rá nézve nem jelent veszélyt, hamar képes őt elfogadni, és barátjaként tekinteni rá, védelmezni őt.

 

IRÁNY A PETISSIMO!