Egészség,  Macska

Ne hagyd, hogy a cicád körömkoptatását a kedvenc fotelod bánja!

Köztudott, hogy a macskák makacsak és önfejűek, a legtöbben fittyet hánynak arra, mit szabad és mit nem. Kényelembe helyezik magukat a kanapén, az ágyban, a pulton vagy éppen a csapban – ahol éppen kedvük tartja. Ez a fesztelen magatartás érvényes akkor is, ha körömkoptatásról van szó, aminek a bútoraid láthatják kárát.

 

Szigor helyett trükkel a kaparás ellen

Ismerős a jelenet, ahogyan megállnak a kanapé előtt, nyújtóznak egy jóízűt, majd belemélyesztik a kis karmaikat a bőrkanapénkba vagy a kedvenc fotelünkbe? Ezt követően boldogan elnyúlnak, mint aki jól végezte a dolgát. Mennyivel könnyebb lenne a mancsukba nyomni egy körömreszelőt!

Bár a cicák szinte mindenben potenciális körömkoptatót látnak – nem véletlenül, hiszen igényük van rá –, ez nem jelenti azt, hogy szemet kell hunynunk a folyamatos kaparászás felett. Egyszerűbb megnevelni őket és beszerezni nekik egy olyan körömkoptatót, amit örömmel használnak.

 

Honnan szerezd be?

Ha szeretsz barkácsolni, otthon is összerakhatsz egy kaparófát. Ehhez nem kell más, mint egy cső vagy faág, ragasztó, kötél, és egy tárgy, amire rögzíted az egészet (például egy virágcserép). Ragasztózd be a csövet, majd tekerd rá csigavonalban a kötelet és készen is vagy.
Ezt egyébként kipróbáltuk és nálunk nagyon bevált. Persze ezen kívül más megoldások is vannak, de ha nincs elég időd vagy nem érzed magad elég magabiztosnak, akkor otthon, a kanapén ülve is beszerezhetsz egy kaparófát vagy szőnyeget.
Ha egy webshopra esik a választásod, akkor a kínálatot meglátva jogosan merül fel benned a kérdés, hogy melyik lesz az igazi a kis szőrgombócnak. A döntés során először a lakásod kialakítását és a macskád szokásait vedd figyelembe.

 

Ezeket tartsd szem előtt a választásnál

Ha már a lakás minden pontja a játékaival van teli, akkor valószínűleg egy újabb játékos darabbal nem fogod megnyerni. Ebben az esetben jó választás egy álló vagy falra akasztható, egyszerű kaparófa.
A kedvenced nagyon aktív, szeret bujkálni, szaladgálni? A kisebb helyekre is beférkőzik? Akkor jobb, ha komplettebb berendezés mellett teszed le a voksod. A kínálat meglehetősen széles, a kisebbtől a többszintes bútorokon át a labdás verzióig minden megtalálható –
különböző méretekben.
Ő élvezni fogja, neked pedig kisimulnak az idegszálaid, mert nem kell attól tartanod, melyik kedvenc bútorod lesz a következő áldozata.

 

MACSKABÚTOROK

IRÁNY A PETISSIMO