Alapítványok,  Kutya

Összefogás az állatokért alapítvány- Kalocsa

Aki az állatvédelemben dolgozik napjainkban,
úgy érezheti magát, mintha egy libikókán ülne.
Hol fent, hol lent…

Az állatvédők naponta szembesülnek azzal a helyzettel, hogy munkájuk hasonló a talajvízzel elborított helyeken való védekezéshez. Amennyit eltávolítanak belőle, annyi szivárog vissza a helyére. A befogadott kutyusokat épphogy elhelyezzük, orvosi ellátásban részesítjük, próbáljuk megnyugtatni, és másnap ott néhány újabb elhagyott jószág, rosszabb esetben egy anyakutya 6-8 kölyökkel, és kezdődik minden elölről. Ez a libikóka alsó állása.

A felső, ha megjelennek a segítők, akik élelmet, takarót, tisztítószert hoznak a menhelyre, vagy éppen nem lévén erre való pénzük, hát eljönnek, hogy segítsenek az ott dolgozóknak, megszeretgessék a kutyusainkat, enni-inni adnak a farkcsóváló hadnak, majd ők köszönik meg, hogy velünk lehettek, és megtapasztalhatták azt a végtelen szeretetet, ami az elhagyott jószágokból árad.

A libikóka legfelső állása rövid ideig tartó, de mámorító érzés -, ha gazdára talál valamelyik kutyánk.

A kalocsai kutyamenhelyen, amelyet az Összefogás Az Állatokért Kalocsa működtet, mindegyik felsorolt érzést átéljük napi rendszerességgel. A valahai sintértelep helyén 2013 óta működik a menhely, amelynek keletkezését években számolható, kitartó küzdelem előzte meg. 2006-ben kezdett néhány elszánt állatbarát kijárni a végtelenül elhanyagolt, gyalázatos állapotban lévő telepre, hogy saját zsebből megpróbáljanak enyhíteni az ott vegetáló jószágokon. A tapasztaltak arra sarkallták őket, hogy létrehozzanak egy, az állatokért munkálkodó alapítványt, amelynek bejegyzésére 2008-ban került sor. A város akkori vezetése mellénk állt, és munkával, munkaerővel, anyagiakkal egyaránt támogattak minket.

Feladatunk: a kóbor, gazdátlan ebek szakszerű befogása, lakossági bejelentések kivizsgálása, indokolt esetben az állat érdekében kobzásra is sor kerülhet az említett településeken és ezeknek a kutyáknak az elhelyezése a menhelyen. Célunk: a befogott de gazdis állatok visszajuttatása eredeti tulajdonosuknak, feltéve hogy a tartási körülmények megfelelőek voltak.Ellenőrzötten adunk örökbe, családlátogatással, örökbefogadási szerződéssel, kizárólag oltott, chipezett, egészséges állatot, ivartalanítva, kölyköket 6 hónapos kor alatt ivartalanítási kötelezettséggel,amit szigorúan ellenőrzünk. További célunk, hogy már gyermekkorban megtanítsuk a felelős állattartást, ezért szívesen látogatunk el iskolákba, óvodákba, és menhelyünk is gyermekbarát. Negyed évente nagyszabású rendezvényeket szervezünk, volt már nálunk farsang gyereknap,állatok világnapja, karácsonyi party.

Mára sok új kennel, iroda, szociális helyiség áll a menhelyen, értékes és segítőkész partnerre találtunk a lakosság egy részében, a KALO-VET Állatgyógyászati Központ orvosaiban, egy lelkes németországi alapítványban, és bár a helyzetünk rózsásnak azért nem mondható, ha visszatekintünk működésünk 10 évére, nincs okunk szégyenkezni.

Szeretnénk, ha minél többen megtudnák, hogy az alapítvány aktivistái szabadidejüket és pénzüket áldozzák arra, hogy emberi módon oldjanak meg állati problémákat!

Sokan azzal támadják az állatvédőket, hogy ma, amikor az embereknek is alig jut, és nagy szükség van minden segítségre, akkor miért egy állatmenhelyet akarnak támogatni? Szegény ember régen kutyát nem vert ki a házból, mindig jutott annak is ételből, szeretetből egyaránt. Sajnos, ma már ez nem így van..

Hogyan tudsz segíteni az Összefogás az állatokért alapítványnak?

Számla számunk: Budapest Bank: 10101164-04514500-01003001
Adószámunk: 18152281–1–03
Telefonszám: +3630727 2745

Az Összefogás az állatokért alapítványnál látjuk azt is, hogy nem halt még ki az emberekből a segítőkészség, és a jó ügyek céljaira erejükhöz mérten áldoznak.

Tudjuk, hogy ezekben a szűk esztendőkben nem mindenre jut, de sok kicsi sokra megy, minden támogatást köszönünk!

IRÁNY A PETISSIMO!