Egészség,  Kutya,  Tanácsok

Tiszta mancs, rendes ház

Tuti tippek arra, hogyan óvd és tisztítsd hatásosan kutyusod mancsait

Minden kutyatulajdonos ismeri az érzést, amikor a lakást elborítják a hatalmas, sáros mancsnyomok. Lakásban tartott kutyák esetén éppen ezért a nagyobb séták után nem árt egy kiadós tisztálkodás. Ez persze időigényes lehet, de a tisztaságot megőrizni nem csupán lakásunk higiéniájának, de kedvencünk egészségének érdekében is érdemes. Mit tehetünk annak érdekében, hogy gyorsan és egyszerűen szabaduljunk meg a séta során összegyűjtött portól, piszoktól, és egyéb szennyeződésektől?

 

Kerüljük el a túl nagy piszkot

Mint sok más esetben, az egyik legjobb megoldás ilyenkor is a megelőzés. Ha kedvencünk mancsait szeretnénk már séta közben megóvni a szennyeződésektől, arra jó megoldás lehet az úgynevezett kutyacipők használata. A kifejezetten kutyusok számára tervezett lábbelik kényelmes és strapabíró anyagból készülnek, vízállók, és eldobható, valamint újrahasználható formában is megvásárolhatók. Nem csak a piszoktól, de a kisebb sérülésektől is hatékonyan védhetjük meg velük kedvencünk tappancsait, és ráadásul az apró cipők nem csak praktikusak, de elképesztően aranyosak is.

 

Felejtsük el a nedves törlőkendőt!

A nedves törlőkendők nagy része olyan vegyszereket tartalmaz, melyek nem feltétlenül tesznek jót kedvenced mancsainak. Ezeket a vegyszereket ráadásul a kutya le is nyalogathatja mancsairól, tehát a klasszikus, nedves törlőkendők használata annak ellenére sem javasolt, hogy elsőre gyorsnak és praktikusnak tűnhet.
Ne aggódjunk azonban, ugyanis a bolti törlőkendők helyett létezik más, effektívebb és biztonságosabb megoldás a problémára. Nincs szükség arra, hogy csupán a vizes törlőrongyra és kétesélyes házi praktikákra hagyatkoznunk. Ma már több olyan, kifejezetten kutyák számára gyártott készítménnyel is találkozhatunk a boltok polcain, melyek segítenek megőrizni kedvencünk higiéniáját és a lakás tisztaságát.

A PawCare mancstisztító gél hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket és baktériumokat a mancsról, valamint a körmök környékéről.  Mindezek mellett a kisebb sebeket és horzsolásokat is tisztítja, és csökkenti a mancsok begyulladásának esélyét. Mivel a nedves törlőkendőkkel szemben természetes összetevőkből készül, így attól sem kell félni, hogy kutyusunk egy kiadós tisztítás után lenyalogatná a szert mancsairól.

Ez a két módszer tehát nem csupán lakásunk tisztaságának, de kutyusunk egészségének megőrzésében is segít, és hozzájárul ahhoz, hogy a hosszú séták végre ne a pocsolyák és sáros tócsák görcsös kerülgetésével, hanem önfeledt szórakozással telhessenek.

 

IRÁNY A PETISSIMO    PAWCARE