Alapítványok,  Kutya,  Macska

Több mint 25 éve az állatokért – A Rex Kutyaotthon

Kedves Állatbarát!

25 évvel ezelőtt szinte mindennapos volt, hogy a megunt kutyákat-macskákat a város peremén dobták ki az autókból úgynevezett „gazdáik”. Ez nyilvánvalóvá tette, hogy az ártatlanul bajba került állatokért tennünk kell valamit.

Ezért alapítottuk meg – Magyarország egyik első állatvédelmi szervezeteként – a Rex Kutyaotthon Alapítványt számos jóérzésű, felelős gondolkodású állatbaráttal. Velük együtt elértük azt, hogy egyre többen tekintik érző, szeretni és szenvedni tudó társnak négylábú barátaikat, és gondoskodnak róluk ennek megfelelően.

Mára a Rex Alapítványnál évente majd’ ezer állatot mentünk meg, ivartalanítunk, és adunk örökbe. Napi szinten több mint 250 elhagyott, sebesült, krízishelyzetben lévő állatnak nyújtunk segítséget, például Marcipánnak, aki február elején borzasztó körülmények közül került hozzánk egy, a nyakába nőtt vasdróttal, de végre az ő sorsa is úgy tűnik, jobbra fordul. Tesszük mindezt azért, mert úgy gondoljuk az élet minden formája tiszteletre, megbecsülésre és így védelemre méltó. Mindennapi feladatunk egy civilizált színvonalú állatvédelmi szolgálat fenntartása nyilvános állatvédelmi irodánk, állat örökbefogadási központunk és állatmentő szolgálatunk működtetése révén.

Állatmentő tevékenységünkön túl oktatóprogramjainkon több tízezren ismerkedhetnek meg a felelős állattartás alapjaival, hiszen a kezdetektől kiemelt figyelmet fordítunk az állatvédelmi szemléletformálásra is. Közben a lelkes állatbarátok támogatásának köszönhetően a semmiből létrehoztuk a Rex Alapítvány állat- és természetvédelmi központját, a 2004-ben megnyílt Rex Állatszigetet, mely egyaránt szolgálja az állatvilág jobb megismertetését, a helyes állattartási kultúra kialakítását,  és  a környezettudatos magatartás népszerűsítését.

Hosszú távú célunk az, hogy minél kevesebb állat szoruljon segítségre, ezért aktívan dolgozunk azért, hogy a felelős állattartás és az állatvédelem magától értetődővé váljon Magyarországon.

Legújabb mérföldkőként 2017. május 6-án megalapítottuk a Felelős Állattartás Napját (További részletek), hogy egy új jeles nappal hívjuk fel a figyelmet a felelős állattartás 7 aranyszabályára, és általában az állatvédelem fontosságára. A nap csúcspontja egy színes rekordkísérlet volt: kétlábúak és négylábúak egy óriási vásznon elhelyezett, vízfestékes kéz- vagy mancsnyommal fejezhették ki támogatásukat.

 


A 7 aranyszabály:

  1. Szeretet – szeretetteljes törődés, gondoskodásunk kifejezése nap mint nap, fontos, hogy csak akkor vállaljunk állatot, ha azt szívesen tesszük, és szeretjük
  2. Táplálás – az igényeknek megfelelő eledel és friss ivóvíz biztosítása
  3. Ápolás – a kültakaró, a karmok és a fogazat rendszeres karbantartása
  4. Pihenés – gondoskodás az időjárás viszontagságaitól védett pihenőhelyről
  5. Egészség – rendszeres védőoltás, parazitamentesítés, állatorvosi ellátás
  6. Mozgás – rendszeres mozgáslehetőség az állat igényeinek megfelelően, séták és játék biztosítása
  7. Családtervezés – a nem kívánt szaporulat megelőzése ivartalanítás révén

Látogass el hozzánk a Rex Állatszigetre, ahol találkozhatsz gazdára váró védenceinkkel és hasznos állatvédelmi ismeretekkel gazdagodhatsz! Szeretettel várunk látogatóként, önkéntesként, örökbefogadóként, támogatóként egyaránt!

 

Sajnos mintegy 15%-kal csökkent az adó 1%-okból származó bevételünk, mely a működési költségeinket (pl. állatok takarmányozása, egészségügyi ellátása) fedezi. Számítunk Rád, amikor 1%-od felajánlásodról döntesz, Neked ez csak néhány perc, de a rászoruló állatoknak egy életet jelent!
Mire fordítjuk a felajánlásodat? Megtudhatod ITT
Ha érdekelnek a mindennapjaink, az Állatsziget Blogon követheted.
Még több Rex: Facebook, Web