Egészség,  Kutya,  Tanácsok

Védd meg kutyádat idejében

Védd meg kutyádat idejében a bolháktól és kullancsoktól!

Szinte minden kutya a szabadban érzi legelevenebbnek, legboldogabbnak magát. Ilyenkor azonban csak ritkán jut eszünkbe, milyen veszélyeket jelenthetnek a különféle, élősködők által terjesztett betegségek a kedvencünkre nézve.

Klasszikus gonosztevők

Ha kutyánkat éppen egy fertőzött bolha támadja meg, az nemcsak a galandféreg lárváit juttathatja be az állat szervezetébe, de számos vírusos, illetve bakteriális betegséget is. A súlyos fokú bolhásság akár anémiát, úgynevezett vérfogyottságot is előidézhet. Az anémia különösen kölyökkutyák esetében kockázatos, mivel ennek hatására a kutya vérének hemoglobin tartalma drasztikusan lecsökken, így a sejtek nem jutnak a működésükhöz elegendő oxigénhez.

Gyakori probléma a bolhanyál allergia is, ami az érzékeny kutyáknál nagyfokú viszketést okozhat.

A kullancsok pedig a már jól ismert Lyme-kór mellett, az egysejtű parazita által terjesztett babéziózisnak is hordozói. A két betegség tünetei – általános fáradtság, láz és hányás – ugyan hasonlóak, így sokan keverik őket, egy azonban biztos: egyikkel sem szabad viccelni, a tünetek jelentkezését követően azonnal orvoshoz kell fordulni.

Van megoldás

Mint minden betegségnél, a kulcsszó ezek esetében is a megelőzés, hiszen ha a kórokozók bejutnak a kutya szervezetébe, sok esetben már lehetetlen elkerülni a bajt.

A FRONTLINE® Tri-Act élősködők elleni szer úgynevezett repellens hatással védi meg kedvencünket a bolháktól és kullancsoktól, azaz meggátolja a vérszívást.

A Tri-Act ráadásul minden más rácsepegtető oldathoz képest 2-szer gyorsabban, 6 órán belül öli meg a kezelést követő második naptól a kutyán megtelepedő közönséges kullancsot és úgynevezett barna kutya kullancsot, ezzel is csökkentve a fertőzések kockázatát.

Tegyél meg mindent azért, hogy kutyád egészséges, gondtalan életet élhessen!

  1. április, RCV-CAN-0097-2020

MEGNÉZEM A TRI-ACT TERMÉKEKET -->