Kutya

3 dolog, amit egy kutya érkezése megváltoztat az életünkben

Egy háziállat érkezése mindig rengeteg tervezéssel és felelősséggel jár együtt. Egy kutya olyan, mint egy új családtag, akiről azután, hogy magunk mellé fogadtuk, gondoskodnunk kell. Egy ilyen kapcsolat gyakorta a korábbi életvitelünk átalakulásával, napirendünk megváltozásával is együtt jár.

Azonban, ha sikerül kutyusunkkal megfelelően alkalmazkodnunk egymáshoz, a törődésért és fáradtságért cserébe rengeteg szeretettel és pótolhatatlan élményekkel gazdagodhatunk. Most megmutatjuk nektek azt a három alapvető dolgot, ami egész biztosan megváltozik az életetekben, ha egy kutyával szeretnétek, hogy bővüljön a család.

 

Átalakuló napirend

Egy kertes házban tartott kutya kevésbé borítja fel az ember korábban megszokott napi rutinját. Azonban abban az esetben, ha lakásban tervezünk házi kedvencet tartani, már érdemes számolnunk napirendünk bizonyos fokú átalakulásával.
A lakásban tartott kutyák esetében az anyagcsere és a mozgás terén kialakuló szükségletek miatt kihagyhatatlan szükségletnek számít a napi többszöri séta beiktatása. Elsőre riasztónak tűnhet, hogy kutyusod igényeihez igazodva korábban kell kelned, többet kell mozognod, és valószínűleg a lakást is gyakrabban kell majd takarítanod. Azonban idővel majd te is rájössz arra, hogy az új napirend kialakítása nem csak kutyusodnak lesz jó, de abban is segít, hogy személyiséged és felelősségtudatod erősödjön.

 

Nagyobb kiadások

Minden leendő gazdinak tudnia kell, hogy a kutyatartás nem csupán olyan felelősségteljes feladatokkal jár együtt, mint a mindennapos séta, vagy a rendszeres fürdetés. A házi kedvenc tartására bizony anyagiak szempontjából is áldozni kell. Nagyon fontos, hogy csak akkor vegyünk magunk mellé egy kutyát társként, ha ezt megengedhetjük magunknak.
Az étkezését, állatorvosi költségeket, és egyéb, egészségügyi, valamint kényelmi szempontból fontos kiadásokat is folyamatosan finanszíroznunk kell. A kényelmes fekhely kialakítása, vagy a téli kutyaruha beszerzése is mind-mind pénzbe kerülnek. Érdemes tehát átgondolni kiadásainkat és összevetni havi bevételeinkkel, mielőtt úgy döntenénk, hogy társként kutyát veszünk magunk mellé a lakásba.

 

Sosem leszünk egyedül

Sokak kifejezetten azért tartanak házi kedvencet, hogy a nehezebb napokon se kelljen magukat egyedül érezniük. Azt azonban tudnunk kell, hogy ha kutyát szeretnénk magunk mellett tartani, folyamatosan gondoskodnunk kell ellátásáról, mozgásigénye kielégítéséről, és nem utolsó sorban szeretetéhsége táplálásáról is.
Éppen ezért érezhetjük úgy, hogy egy négylábú mellett sosem lehetünk igazán egyedül. Ez, ha jobban belegondolunk, alapvetően nem is nagy probléma. A törődésért cserébe ugyanis kutyusunktól rengeteg szeretetet és igazi, önzetlen ragaszkodást kapunk majd cserébe.

 

IRÁNY A PETISSIMO!