Egészség,  Macska,  Tanácsok

FELIWAY párologtatóval a macskák nyugalmáért

A FELIWAY CLASSIC párologtató pontosan akkor nyújt hathatós segítséget, amikor a család kedvenc macskájának a legnagyobb szüksége van rá. Az általa kibocsátott feromonok hatására a stressz és szorongás helyett ugyanis nyugalom és kiegyensúlyozottság lesz úrrá ismét a cicán.

 

Amikor problémák vannak a macska viselkedésével

Hogyha teljesen új környezetbe kerül, vagy a körülötte lévő tárgyak és helyiségek jelentős változását tapasztalja, akkor az addig jámbor és békés cica viselkedése hirtelen negatív irányba változik. Olyannyira, hogy akár egészen szélsőséges tüneteket is produkálhat.

Ilyen lehet például a vizeletspriccelés, vagy a lépten – nyomon tapasztalható karmolás, amit ő jelölésnek szán. A korábban ragaszkodó és barátságos macska hirtelen bujkálni kezd, vagy agresszívvá válik, és könnyen kerül konfliktusba más fajtársakkal. Mindezen tünetek mellett a huzamosabb időn át tartó étvágytalanság, illetve a szűnni nem akaró lustálkodás is jellemző lehet.

Hogyha tehát ezeket tapasztaljuk a család kedvencének viselkedésével kapcsolatban, akkor jobb, ha megszólal a vészcsengő a fejünkben, és megoldás után nézünk.

 

Ahogyan a cicák viszonyulnak a közvetlen környezetükhöz

Annak érdekében, hogy a jelenség hátterét jobban megértsük, érdemes ejtenünk néhány szót a macskák szokásairól, illetve a közvetlen környezetükhöz való viszonyulásukról is.

Fontos ugyanis tudni, hogy a macskák az állukon található mirigyek segítségével termelik az úgynevezett környezeti feromont, melyet az őket körülvevő tárgyak megjelölésére használnak. Ugyanígy tesznek a falakkal, bútorokkal is. Ezzel jelölik ki azt a területet, ami a számukra a biztonságos zónát jelenti.

Hogyha ebben a gondosan kialakított és komfortosnak érzett territóriumban hirtelen változás következik be, az értelemszerűen a macskák viselkedésében stresszt és szorongást idéz elő. Hirtelen megszűnik a számukra nyugalmat és biztonságot jelentő közeg, és egy teljesen bizonytalan világ lép annak helyébe.

Ezt a negatív érzelmi hullámot kiválthatja egy új bútor elhelyezése a lakásban, egy nagytakarítás vagy felújítás után a szoba átrendezése. Emellett pedig értelemszerűen egy költözés, egy nagyobb utazás vagy bármilyen más környezetváltozás is.

Gazdiként nem tehetünk mást, mint elfogadjuk azt a tényt, hogy a kedvenc a természeténél fogva egyszerűen nehezebben éli meg a nagyobb változást. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy némileg enyhítsük számára a kellemetlen tüneteket és találjunk neki valóban működő megoldást.

 

A FELIWAY segítségével a szorongás valósággal elpárolog

Most, hogy már pontosan ismerjük a macskák által érzett stressz és szorongás forrását, nagyságrendekkel egyszerűbb lesz optimális megoldást találni a problémára.

A FELIWAY CLASSIC párologtató segítségével pontosan azt a nyugalmat és boldogságot árasztó illatanyagot tudjuk pótolni, amelynek a hiánya a cica viselkedésében tapasztalható zavarokat okozza.

Kétféle opció is a rendelkezésünkre áll. A spray változattal a macska fekhelyét, illetve gyakori tartózkodási helyét fújhatjuk be. A párologtató készüléket pedig egyszerűen az egyik konnektorhoz csatlakoztassuk. Jobb esetben már pár nap múlva tapasztalhatjuk a pozitív változást.

Sok macskánál azonban kell néhány hét ahhoz, hogy a készülék által a levegőbe bocsátott feromonok látványos javulást eredményezzenek. Minimum egy hónapon át javasolt alkalmazni a módszert. Természetesen arra figyeljünk oda, hogy abban a helyiségben vessük be magát a párologtató készüléket, ahol a cica rendszerint az ideje jelentős részét tölti.

Ami pedig a környezetre, vagy más élőlényekre gyakorolt hatást illeti, a FELIWAY kapcsán nem kell káros követelményektől tartani. Egyaránt ártalmatlan az emberekre, kutyákra, macskákra és egyéb háziállatokra is.

 

IRÁNY A PETISSIMO!    FELIWAY