Kutya,  Tanácsok

Hurtta textillel a cidri ellen, avagy minőségi kutyaruhák a hidegebb téli napokra

Amikor jócskán benne vagyunk a télben, sok kutyának bizony szüksége van a kellő védelemre az odakint repkedő mínuszokkal szemben. Pontosan ezért nem számít ördögtől való ötletnek, ha kedvencedről kutyaruhával igyekszel kellőképpen gondoskodni.

Ebben a cikkben igyekszünk néhány hasznos tanácsot adni a kutyaruha kiválasztásához, egyúttal egy megbízható márkát is a figyelmedbe ajánlunk.

 

De hát a kutyák nem is fáznak télen, vagy mégis?

Talán a címet olvasva neked is az ugrott be, hogy minek egyáltalán egy kutyusnak ruha? Fázik ő egyáltalán valamikor is? Hiszen testét ugyanis vastag és egybefüggő szőrzet borítja, amely elvileg védelmet nyújt időjárási viszontagságokkal szemben.

Habár ez az állítás sok fajtánál megállja a helyét, nagy általánosságban azért nem jelenthető ki.

Amíg ugyanis egy husky, kaukázusi juhász vagy egy németjuhász különösebb gond nélkül képes átvészelni a hidegebb évszakokat, addig egy csivava például azt is megszenvedné, ha csak egy éjszakát is nehezebb körülményeket kellene eltöltenie.

Egyszerűen el kell fogadni, hogy bizonyos kutyusok egyszerűen nehezebben bírják a zord időjárást. Ezt egyaránt befolyásolhatja a testméret, a szőrzet összetétele, az aktuális kondíció, illetve a kor is.

Gondoskodó gazdiként ismerned kell a kedvenced tűrőképességét, és ha a szükség úgy hozza, akkor célszerű gondoskodnod a védelméről. Példának okáért egy meleget adó kutyaruha formájában.

 

Mit várhatsz el egy téli kutyaruhától?

Minőségi anyag, kényelmes viselet, és strapabíró kialakítás. Ez a három szempont legyen a vezérelv a kiválasztás során. Nézzük meg jobban, hogy miért is?

A minőségi anyag fogja elősegíteni, hogy a kutyaruha elég meleg legyen a négylábúnak. Ha nem fúj át rajta a szél és az eső is lepereg róla, az már eleve sokat segít. A kényelmes viselet azért fontos, hogy a közös séták alkalmával az eb ne érezze magát úgy, mintha kényszerzubbonyt viselne.

A tartós és strapabíró kialakítás pedig elengedhetetlen, ha nem csak egyszezonos holmikban gondolkodunk. Egy kutyakabátnak bírnia kell a gyűrődést a sárban való futkározás, a hóban való hempergés, és a többi kutyával való heves játék során is.

 

Milyen ruhadarabokkal tudod megvédeni kedvenced a zord időjárással szemben?

Ne aggódj, semmi bonyolultra nem kell gondolnod. A négylábú számára ugyanis azok a darabok jelentik a legjobb viseletet, amelyek egyetlen részből állnak. Gyakorlatilag olyanok, mint egy esőkabát vagy overál.

Egy ilyen egyrészes ruhát mindössze néhány másodpercig tart a kedvencre adni, de levenni róla sem tart tovább. A mozgásban semmilyen korlátozást nem jelent, szinte észre sem fogja venni, hogy rajta van. A kényelmi faktor tehát kipipálva.

Ráadásul egy bélelt kabát hasonlóan óvja a hidegtől a kutyus legfontosabb izomcsoportjait, illetve a nyak és a mellkas területét is. Egyúttal az esővizet és a koszt sem szívja magába, gyakorlatilag minden lepereg róla. A minőségi anyag is rendben van tehát.

Egyes kutyaruhák pedig még fényvisszaverővel is el vannak látva, ezáltal az esti közös séták alkalmával is elősegítve a könnyű láthatóságot.

 

Hurtta, avagy minőségi textilek Finnországból

Ejtettünk már szót arról is, hogy a választott kutyaruhának bírnia kell akár az extrém körülményeket és az intenzív használatot is. A finnországi Hurtta azon prémium márkák közé tartozik, amely képes garantálni a szükséges minőséget.

Legyen szó éppenséggel overálról, dzsekiről vagy bélelt ruháról, a szükséges hőmérsékletet és a zavartalan mozgást biztosítani fogja a kutyus számára.

 

IRÁNY A PETISSIMO!