Egészség,  Kutya,  Tanácsok

Kutya meleg van! – Hűsítő megoldások kedvenceink számára a nyári kánikula átvészelésére

Nyáron a nagy meleggel nem csak nekünk, embereknek, de kutyáinknak is meggyűlik a baja. A kánikulában érdemes odafigyelnünk arra, hogy kedvencünknek adott legyen a lehetősége a lehűlésre, hiszen ettől az egészsége, sőt, akár az élete is függhet. Legyen szó kis- vagy nagytestű, világos vagy sötét szőrű kutyáról, tudnunk kell, hogy a hőguta bizony nem válogat.

Az alábbi bejegyzésben mutatunk néhány trükköt, melyekkel hatékonyan segíthetünk kedvenceinknek átvészelni a forró, száraz nyári napokat!

 

Árnyék és friss víz

Ha kedvencünket az udvaron tartjuk, fontos hogy megóvjuk őt a napszúrástól, és napszaktól függetlenül bármikor árnyékba tudjon húzódni, ha melege van. Ha nehezen találunk árnyékos helyet, engedjük be az állatot a lakásba, legalább egy hűvös, sötétített melléképületbe, ahol lehetősége van arra, hogy kifújja magát és lehűljön.

Biztosítsunk számára naponta több alkalommal friss, hűsítő ivóvizet is, lehetőleg minél nagyobb méretű itatóedényben. Közben figyeljünk oda arra, hogy fajtától és testsúlytól függően minden kutya igénye más és más a hidratációt illetően. A sötét szőrű, illetve a nagyobb testű állatok például több vizet igényelnek a nyári forróság idején, mint az apróbb termetű, világosabb bundájú társaik.

 

Hűvös fekvőhely

A nyári forróságban mi, emberek is nehezen alszunk, a probléma pedig kedvenceinket is legalább ennyire érinti. A megfelelő pihenés hiánya megviseli az állatokat, és egy idő után akár végzetes is lehet.

Alakítsunk hát ki számukra hűvös, árnyékos fekhelyet! Erre a legjobb megoldást a kifejezetten kutyák részére tervezett, hűsítő vízágy jelenti, mely órákon keresztül képes hűvösen tartani kedvencünk testét.

A Camon hűsítő matracai például erős és tartós anyagból készülnek, ellenállnak a rágásnak és a kaparásnak is. Több méretben is beszerezhetők, és nem csak kellemesen hűvös, de kényelmes fekhelyet is biztosítanak négylábú kedvencünknek.

Hasonlóan jó megoldást jelentenek a Scruffs matracok, melyek belsejét egy speciális, önhűtő tulajdonságú géllel töltik fel, így a matrac akár 5-10 fokkal is hűvösebb lehet lakásunk átlaghőmérsékleténél.

 

Egyéb hűsítő megoldások

Nem a hűvös fekvőhely az egyetlen innovatív megoldás, mely segíthet megbirkózni kedvencünknek a nyári hőséggel. A Camon jóvoltából akár nyakban hordható, hűsítő kendőt is vásárolhatunk kutyusunk számára. Ez a kis nyakkendő fagyasztás után órákig képes a benne lévő vizet hidegen tartani, ezáltal hatékony védelmet biztosít kedvencünknek a túlhevülés ellen. De a nagy melegben a speciális anyagból készült, hűsítő mellény is remek megoldást jelenthet.

Ha pedig kertes házban élünk, lehetőségünk van rá, hogy akár külön kutyamedencét is felállítsunk udvarunkon. A Camon kifejezetten kutyusok számára gyártott medencéi erős anyagból készülnek, belül pedig csúszásgátló felülettel látják el őket, a balesetek megelőzése céljából. Könnyen tisztíthatók, és több méretben is megvásárolhatók, hogy a kis-, nagy-, illetve a közepes testű kutyák is kedvükre hűsölhessenek a forróságban.

A kutyamedence használata kiváló móka mind a gazdi, mind pedig a kutyus számára. Azonban arra mindig ügyeljünk, hogy kedvencünk felhevült testtel soha ne csobbanjon hirtelen túlzottan hideg vízbe! Hiszen, ahogyan ez nálunk, embereknél, úgy négylábú barátaink esetében is végzetes lehet!

 

IRÁNY A PETISSIMO!