Macska,  Tanácsok

Nem mindegy, milyen macskaalmot választunk kedvencünknek

Friss gazdik esetében sok fejtörést okozhat, hogy milyen kellékeket, játékokat, egyéb kiegészítőket vásároljanak új kedvencüknek. A cicák esetében nincs ez másképp, a macskaalommal sem, sőt! Mielőtt illemhelyet vásárolnánk lakásban tartott háziállatunknak, több szempontot is érdemes megvizsgálnunk, átgondolnunk, és alaposan mérlegelnünk. Az alábbi, rövid írás célja, hogy segítsen megtalálni a legjobb, cicád, és a környezeted számára is legjobb választást.

 

Milyen az ideális macskaalom?

Ha túlestünk az alomtálca megvásárlásán, az első legfontosabb dolog tudnunk, hogy a macskaalom egyáltalán nem univerzális dolog, hiszen több fajta minőségben és méretben is kapható, valamint csomósodási képesség alapján is eltérő lehet. Hogy ez mit jelent?

A csomósodó macskaalmok alapját képző ásványi anyagokat amint nedvesség éri,apró labdákká állnak össze, ezáltal könnyebbé téve az alomtálca takarítását. Minél jobb minőségű az ásvány, annál könnyebb lesz takarítanunk kedvencünk illemhelyét. A legjobb minőségű csomósodó macskaalmok általában bentonitból készülnek, és a csomósodási képességük mellett a szagokat és a nedvességet is jobban képesek hatékonyabban megtartani, illetve antibakteriális hatásúak.

Léteznek nem csomósodó macskaalmok is, melyek olyan anyagból készülnek, melyek képesek a kellemetlen szagokat és a nedvességet is magukba szívni, ezért lényegesen ritkábban kell cserélni őket. Persze a nedvszívó almok minősége is változó, attól függően, hogy kőzetből, cellulózból, vagy egyéb anyagból készülnek.

Az ideális macskaalomról alapvetően elmondható, hogy jó nedvszívó-képességű, jól tartja a kellemetlen szagokat, és könnyen cserélhetővé, takaríthatóvá teszi az alomtálcát.

 

Minőség, egészség, boldogság

A GimCat Biokat’s macskaalmok nem csak higiénikusak, de 100%-ban természetes anyagokból is készülnek, és hipoallergének, így a cica és a gazdi szempontjából sem gerjesztenek allergiás reakciókat. Csomósodó és nedvszívó változatokban egyaránt kapható, és az egyszerű, kavicsos verziótól egészen az illatosított, prémium anyagból készült változatokig elérhető.

A GimCat Biokat’s alom használatával kedvence illemhelye mindig tiszta, higiénikus, és egészséges lehet, ezáltal pedig nem csak a cica lesz majd elégedett és boldog, de a gazdája is!

 

IRÁNY A PETISSIMO!    GIMCAT BIOKAT'S ALOM