Alapítványok,  Kutya,  Macska

Siófoki állatvédők története

Ha valaki állatvédőnek áll, akkor egy életre elköteleződik. Ez nem munka, hanem hivatás, cél, életforma, önfeláldozás. Ez azt jelenti, hogy az elköteleződésed innentől rabul ejt, Te már csak második lehetsz, mert minden lélek aki megmentésre vár előtérbe kerül. El kell fogadnod, hogy minden magasztos maszlag, amit az állatvédelemről olvastál szép. Csak a valóság sokkal megrendítőbb és fájdalmasabb. A valóság, ami Tőled függ. ÉS ettől szép, mert mi írjuk, kacifántos, szép, néhol görbe betűkkel, s a csodát is mi visszük a gazdátlan állatok új életébe.

siofoki_allatvedok_267x400.jpgA mi mesénk is így kezdődött. Egyszer volt, hol nem volt 1994-ben néhány Siófokon és környékén élő állatszerető ember kezdeményezésével alakult az alapítványunk, hogy segítsen az elkóborolt, elhagyott állatokon, biztosítsa élelmezésüket, egészségügyi ellátásukat, megfelelő elhelyezésüket egy új családban és 2004-től már közhasznú alapítványként működünk.

Menhelyünk közel másfél évtizede, az első időszakban történt költözés után Balatonszabadi határában, a volt szeméttelep szomszédságában kapott területet. Telepünk az alapítás óta folyamatos fejlődésen ment keresztül, próbálta kiszolgálni az egyre növekvő, hatalmas igényt az állatok elhelyezésére. Számtalan kennellel, kifutókkal, kiskutyáink számára épített zárt, fűthető épülettel, betegeinknek fűthető lakókonténerekkel, illetve új beteg karanténnal, dolgozóink számára szociális helységekkel bővültünk. Így telt-múlt az idő, épült, szépült, bővült a menhely, viszont egyre sürgetőbbé vált a felelős állattartás propagálása, egy új irányvonal, mely megváltoztathatja az emberek gondolkodásmódját és hozzáállását.

Dolgozóink és önkénteseink segítségével mindent megteszünk azért, hogy védencek ellátásán túl, különböző kampányokkal, projektekkel, eseményekkel hívjuk fel az emberek figyelmét kutyáinkra, macskáinkra, arra, hogy adni jó, szeretetet kapni érte cserébe még jobb. Árváink gondozása és az állatotthon népszerűsítése mellett fő feladatunk az állatok fizikai és mentális rehabilitációja. Célunk, hogy feledtetve velük az átélt viszontagságokat, egy szebb jövő reményével, gyógyultan költözzenek örökbefogadó családjukhoz És mindannyian ezért dolgozunk minden nap.

Úgy érezzük nálunk íródnak a legszebb mesék, amelyek folytatása egymás nélkül lehetetlen.

 

SIÓFOKI ÁLLATVÉDŐK

Vélemény, hozzászólás?