Kutya,  Táplálás

Mitől lesz egy kutya igazán boldog?

Felelős gazdiként mindnyájan azt szeretnénk, hogy házi kedvenceink boldogok legyenek mellettünk. De vajon mi kell ahhoz, hogy egy kutya valóban jól érezze magát környezetünkben, és ne csak egészséges, de elégedett és életvidám is legyen?

 

A boldogság fogalma

Az, hogy nekünk, embereknek mit jelent a boldogság, egyénenként változó lehet. Szótári jelentése szerint azonban nem más, mint az elégedettség, a jólét, illetve az öröm érzése, egyszóval, ha nem kell nélkülözésben élünk. Ha minden olyan, fontos szükségletünket kielégíthetjük, melyek mindennapi létünkhöz elengedhetetlenek, a boldogság alapfeltételei gyakorlatilag adottá válnak.

Azt, hogy kutya mikor boldog és mikor nem, alapvetően könnyű megállapítanunk. Nincs más dolgunk, mint odafigyelni az állat által irányunkba küldött, apró jelzésekre, felismernünk ezek jelentését.

És hogy hogyan tehetjük kedvencünket igazán boldoggá? Négy alapvető dolog betartása ehhez mindenképp szükséges.

 

Rengeteg mozgás

Kutyusod számára rendkívül fontos, hogy naponta legalább 20-30 percet szabad levegőn lehessen és kedvére mozoghasson. A séta, a futás, valamint a játék is kiváló módját jelentik a feszültség levezetésének, de akár a manapság nagy népszerűségnek örvendő kutyás sportokat is kipróbálhatjátok közösen.

A kutyák mozgásigénye persze fajtától függően változó lehet, erre mindenképp oda kell figyelni. Testtömegtől és természettől függ, hogy hosszabb vagy rövidebb séták szükségesek, hiszen nem csak a kevés, de a túlzottan sok energiakifejtés is káros lehet a négylábúak számára.

 

Szeretet és törődés

Ha szeretnénk erősíteni a köztünk és kedvencünk közti kapcsolatot, fontos, hogy sokat foglalkozzunk kutyusunkkal, és rendszeresen kommunikáljunk is vele. Legyünk következetesek és törekedjünk arra, hogy kedvencünk értse jelzéseinket, valamint mi is figyeljünk oda az általa küldött szignálokra.

Néha az apróságnak tűnő dolgok rendkívül sokat jelenthetnek, és egy-egy jel segíthet abban, hogy megelőzzük a komolyabb testi és lelki problémákat, betegségeket.

 

Szocializáció

Mint ahogyan mi, emberek, úgy a kutyák is szeretik a társaságot. Ezalatt nem csak a mi társaságunk, de fajtársaik közelsége is értendő. A más kutyákkal közös játék és mozgás során kedvencünk úgy vezetheti le felesleges energiáit, hogy közben jól érzi magát és szocializálódik. Ez nem csak boldogságszintjének növekedéséhez, de reflexeinek finomhangolásához is hozzájárul, egészségesebb, vidámabb, és ügyesebb is lesz tőle a mindennapokban.

 

Megfelelő orvosi ellátás

Ha házi kedvencként kutyát tartunk, elkerülhetetlen feladatot jelent az időnkénti állatorvosi ellenőrzés, nem csak boldogság, de egészség szempontjából is. A védőoltások rendszeres beadatása, a féregtelenítés, a bolha és kullancs elleni védelem, valamint a rendszeres kivizsgálás mind-mind olyan feladatok, melyeken kedvencünknek időről időre át kell esnie.

Az ilyen, rutinjellegű kivizsgálások elmaradása ugyanis komoly problémák, súlyos betegségek kialakulásához is vezethet. Érdemes már idő előtt megelőzni a bajt, hiszen sose feledjük: csak az egészséges kutya lehet igazán boldog társ a mindennapokban!

 

Minőségi kutyatáp

A teljes értékű élethez és a boldogsághoz vezető út fontos lépcsőfoka a táplálkozás. Az, hogy házi kedvencünket fizikai igényeinek megfelelő, egészséges étellel etessük. A minőségi kutyatáp minden olyan vitamint és tápanyagot tartalmaz, mely fontos lehet az állat fejlődésének szempontjából tekintve. A megfelelő minőségű étel mellett az is lényeges, hogy kutyánkat lehetőleg minden nap nagyjából azonos időben etessük.

A Happy Dog kutyatápok és eledelek megfelelő tápanyag- és energiatartalmuk révén biztosítják kedvenceink optimális ellátását, és gondoskodnak arról, hogy kutyusunk ne csak fitt és egészséges, de igazán boldog is lehessen a mindennapokban.

 

IRÁNY A PETISSIMO!    HAPPY DOG