Egészség,  Egészség,  Kutya,  Macska

Bolha- és kullancsharc

Mit okoz állatainknál és hogyan előzhetjük meg a bajt?

 

Állatainkra lakáson kívül és belül egyformán sok veszély leselkedhet. Tudtad, hogy kizárólag csak lakásban tartott cicád is lehet bolhás vagy azt, hogy kedvenceink bőrbetegségeinek több mint 90%-át a bolhák okozzák?

 

Az állatokon látható kifejlett bolhák csak a populáció 5%-át teszik ki. A fennmaradó 95% pete, lárva és nimfa alakban vannak, amelyek az állatok lakókörnyezetében találhatóak meg, illetve ahol megfordulnak, tehát a padló repedéseiben, szőnyegekben, párnákon, bútorokon és az állatok fekhelyén. A bábok olyan bolha-rezervoárt alkotnak, amelyet rendkívül nehéz kiirtani. Éppen ezért a bolhák a kutya és a macska állandó élősködői és EGÉSZ ÉVBEN előfordulnak!

 

Állatainkon a kifejlett bolha telepszik meg, mely ruhánkra kapaszkodva képes túlélni az utazást, amivel hozzásegítjük a gazdatesthez, azaz kisállatunkhoz. A csípésüknek eredményeként kedvencünkön allergiás bőrgyulladás is kialakulhat a nyálukban található allergén következtében. Az allergiás bőrgyulladás hosszú és költséges kezelése miatt az elsődleges cél a megelőzés kell, hogy legyen.

 

A Fypryst Combo bolha- és kullancsirtó rácseppentő oldatokat éppen ezért úgy alakították ki, hogy ne csak az állatokon élő parazitákat, hanem a környezetükben lévő, még fejletlen egyedeket is hatástalanítsa.

 

Ha már megfertőződött kedvencünk, mit tehetünk?

  1. Tegyük rá az állat fajtájának és méretének megfelelő Fypryst Combo spot-ont, ami a bőr lipid alkotóelemeiben és a szőrtüszőkben raktározódik. Onnan folyamatosan felszabadulva jut a bőrre és a szőrzetre.
  2. Naponta-kétnaponta alaposan porszívózzuk át és fertőtlenítsük a lakást az elkövetkező hónapban, főleg azokat a területeket, ahol a kisállatunk előszeretettel fekszik. Mossuk ki a lakástextíliákat is, amelyekkel érintkezett.
  3. Az ágyba nem szabad felengedni a spot-on használatát követően, és simogatás után alapos kézmosás szükséges! Javasoljuk, hogy az alkalmazás után az állat újbóli ágyba vagy kanapéra való felengedésével várjunk 1-2 hetet. A szert pedig ne mossuk le 48 óráig az állatról!
  4. Évszaktól függetlenül, havonta csepegtessünk egy pipettával kedvencünkre, hogy folyamatos védelmet biztosítsunk, mivel a kullancsok már 4-5°C felett aktívvá válnak. A pontos használatról nézd meg a Kedvenc Wellness Facebook oldal oktató videóját:

 

Tehát kedvenceink és saját egészségünk védelmének megőrzése érdekében is fontos lépés a megelőzés. Ha már belefutottunk a parazitákba, akkor fontos a mielőbbi hatástalanítás, hiszen ugyanazok a kullancs-fajok jelentenek veszélyt háziállatainkra, mint ránk (így mi is könnyen megbetegedhetünk). A témában bővebben az alábbi cikkekben olvashatsz: kullancs a macskában, kullancs a kutyában.

 

Védd kedvencedet egész évben!

 

IRÁNY A PETISSIMO!  FYPRYST COMBO